Ako sa zbaviť strií s arganovým olejom?

Čo sú to strie?

Strie sú biele alebo červenofialové prúžky na koži, ktoré vznikajú hlavne na miestach, kde sa pokožka rýchlo roztiahne. Ich vznik môže byť vyvolaný hlavne v období tehotenstva ale aj hormonálnymi zmenami v organizme. 

Ako strie vznikajú?

Strie vznikajú ako dôsledok rýchleho naťahovania kože a hormonálnych zmien. Vplyvom hormónov (kortikosteroidy, progesterón) koža stráca elasticitu, jej povrchové vrstvy sa stávajú tenšími. Vo vnútri vznikajú trhlinky a prasklinky a poškodené tkanivo sa nahradí spojivom. V spojive sa nachádzajú cievy, ktoré spôsobujú červené alebo modré sfarbenie strií. Po čase sa cievy zahĺbia a strie vyblednú. Strie sú tvorené spojivovým tkanivom, ktoré neobsahuje pigmentové bunky. Preto zostávajú biele aj po opaľovaní.

Tehotenské strie

V priebehu tehotenstva sa pokožka u mamičky v oblasti dekoltu, bruška a stehien nepríjemne napína a často dochádza k vzniku drobných prasklín, nazývaných strie. Tieto zanechávajú na tele mamičky trvalé jazvy, ktoré sú obzvlášť nepríjemnou spomienkou na jedno z najkrajších období v živote.
tehotenske strie

Kedy a kde sa najčastejšie objavujú strie?

- v tehotenstve na bruchu, bokoch, panve, prsníkoch
- pri náhlej zvýšení hmotnosti vášho tela
- v puberte
- pri úžívaní hormonálnej liečby

Prevencia a liečba strií?

Vďaka extrémne vysokému obsahu vitamínu E, 100% bio arganový olej určený na kozmetické použitie, pôsobí tak, že pokožku zvláčňuje, dodáva jej elasticitu a pomáha predchádzať vzniku neestetických a bolestivých prasklín.
Niektoré ženy majú síce k vzniku strií genetické predpoklady a v takomto prípade, s najväčšou pravdepodobnosťou nezaberie žiaden olej, alebo iný kozmetický prípravok na 100% ale pravidelná aplikácia koncentrovaného BIO kozmetického arganového oleja, však s určitosťou pomôže tieto nepríjemné sprievodné javy tehotenstva zmierniť.
arganový olej na strie
Naše doporučenie:
Natierajte si dvakrát denne arganovým olejom najviac ohrozené miesta – brucho, prsia a boky, už od ranného štádia tehotenstva. Okrem pocitu jemnosti a vláčnosti, dodá olej Vašej pokožke aj potrebné výživné látky, aby bola opäť krásna a zdravá.
Koncentrovaný arganový kozmetický olej je veľmi vhodnou prevenciou proti popraskaniu pokožky, aj v prípade častých zmien hmotnosti – chudnutie a následný jojo efekt.

Arganový olej na strie kúpite TU

Komentáre

Obľúbené príspevky