Argánový olej a jeho použití

Extra panenský BIO arganový olej je lisovaný z prvních plodů ořechu Arganu. Tento velmi vzácný a mimořádně cenný olej je 100% přírodní organická látka bez konzervantů, s obsahem 0% cholesterolu.



Pro jeho silné regenerační, léčební, protizánětlivé a antibakteriální účinky se mu říká i tekuté zlato nebo marocké zlato. Berbeři používají arganový olej po celá staletí při vaření, léčení i na kosmetické účely.

Obsahuje 80% esenciálních nenasycených mastných kyselin, především Omega 9 a Omega 6, které jsou nenahraditelné pro růst, zdravý vývoj člověka a mozkovou činnost. BIO arganový olej má několikanásobně vyšší antioxidační potenciál než olivový olej. Obsahuje karotenoidy, fytosteroly a skvalen, který bráni nadbytečné tvorbě cholesterolu.

Výzkumy ukazují, že arganový olej zlepšuje regeneraci buněk, pomáhá proti infekcím a nachlazení, zmírňuje záněty, stimuluje krevní oběh, snižuje hladinu cholesterolu, riziko kardiovaskulárních onemocnění, srdečního infarktu a taky riziko vzniku některých druhů rakoviny. Je vhodný pro diabetiky/ snižuje hladinu glukózy v krvi/, posiluje imunitní systém a příznivě působí na kůži i vlasy.

100% Arganový olej se vyznačuje i neobvykle vysokým množstvem vitamínů A, E a F. Téměř zázračné účinky tohohle výhradně přírodního produktu přispívají k dobrému zdraví a ochraně kůže před škodlivými vlivy znečistěného životního prostředí.

Svým složením a chutí je arganový olej nezastupitelný v gastronomii. Gastronomický arganový olej dodává jídlu jemnou ořechovo-sladkou chuť.

  • přírodní vitamín E - alfa-tokoferol - vitamín rozpustný v tucích. Je silný antioxidant, chrání před působením volných radikálů, pomáhá udržovat v pokožce optimální hladinu esenciálních mastných kyselin a vitamínu A. V epidermis vytváří bariéru proti odparování vlhkosti z pokožky, zabraňuje buněčnému stárnutí způsobenému oxidací, podporuje výživu buněk a posilňuje cévní stěny. Výrazně snižuje vznik zánětů a jizev. Arganový olej obsahuje 2-3 násobek přírodního vitamínu E, než jakýkoliv jiný přírodní zdroj
  • přírodní karotenoidy - rostlinné pigmenty rozpustné v tucích, chránící oči a kůži před UV zářením a působením volných radikálů. Posilují imunitní systém, pomáhají udržovat zdravou kůži a brzdí růst rakovinotvorných buněk. 
  • nenasycené mastné kyseliny – člověk je získává jen prostřednictvím stravy nebo kůže. Jsou to stavební látky potřebné k dobrému fungovaní buněčných membrán, jsou důležité pro udržování zdravé pokožky a zabraňují ztrátě vlhkosti a předčasnému stárnutí.
  • přírodní fenoly a fenolové kyseliny
  • squalene

ARGANOVÝ OLEJ KOSMETICKÝ - ÚČINKY


  • Zpomaluje stárnutí pleti a vrací jí elasticitu - působí proti tvorbě vrásek
  • Výborně chrání před UV zářením
  • Vyživuje vlasové vlákno – působí proti vypadávání vlasů
  • Zpevňuje lámavé nehty
  • Urychluje hojení ran a zjemňuje výrazné jizvy
  • Vynikající pro pány holení na citlivou a podrážděnou pleť
  • Lehce se vstřebává, nezanechává pocit mastnoty
  • Zklidňuje záněty a zjemňuje projevy ekzémů, akné a psoriázy

POUŽITÍ ARGANOVÉHO OLEJA KOSMETICKÉHO 

na pleť, nechty, vlasy a masáže:


V porovnaní s inými prírodnými látkami BIO arganový olej ARGAVEL obsahuje 2-3 násobok prírodného vitamínu E, ktorý pôsobí proti starnutiu buniek, zvyšuje elasticitu pleti, zabraňuje tvorbe vrások a pokožke dodáva prirodzený lesk a vláčnosť.

Obsahuje karotenoidy, ktoré chránia kožu pred UV žiarením, brzdia rast rakovinotvorných buniek, preto sa používa aj ako náhrada opaľovacích krémov. Skľudňuje zápaly a zjemňuje prejavy ekzémov, akné a psoriázy.

Arganový olej vmasírujte do vlasov, nechajte pôsobiť cca 1hod. a opláchnite teplou vodou. Zabraňuje vypadávaniu vlasov. Vhodný na masáže a pri liečbe reumatizmu, znižuje možnosť vzniku artritídy.

ARGANOVÝ OLEJ KOSMETICKÝ - VHODNÝ PRO TĚHOTNÉ ŽENY A MIMINÁ


V těhotenství se nastávajíci maminky potkávají se stejným problémem. S rostoucím bříškem se kůže napíná a často praská, čímž vznikají bolestivé rany, které zanechávají trvalé estetické poškození.

Právě v době těhotenství je důležité používat produkty bez obsahu chemických látek. Arganový olej je vyjímečný produkt, který při pravidelném používání velmi účinně pomáhá předcházet bolestivým prasklinkám a trvalému poškození kůže v oblasti břicha, ale i dekoltu.

Vhodný je nejen v období těhotenství, ale i po něm. Pravidelným natíráním argánovým olejem se namáháná kůže lépé vrátí do původního stavu. Po porodu ho maminka využije při masáži svého miminka. Olej vyživuje kůži děťátka a chrání ji před vysušením a škodlivými vlivy prostředí.

 

Komentáre

Obľúbené príspevky